Almanya Temsilcimiz Engelsiz Yaşam Derneği Organizasyonu Türk-Yunan Dostluk Konseri

Depremzedeler yararına Türk - Yunan ortak etkinliği…. Engelsiz Yaşam Derneği depremzedeler yararına Yunan Akademisyenler Derneği (NRD) işbirliğiyle Almanya’nın Aachen kentinde bir yardım konseri düzenlediler. Santex ana sponsorluğunda Aachen Würselen Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşen konseri yaklaşık 450 kişi izledi.Engelsiz Yaşam Derneği Bşk. Benan Yontar ve Bşk.Yrd.Aynur Kazak Ev sahipliğinde Sunuculuklarını Demet Özkesemen ve Ahmet Açıkbaş’ın yaptığı konser etkinliğinde NRW -Türk Sanat Müziği Korosu Aachen tarafından söylenen şarkıları Alman ve Türk müzikseverler ilgi ile dinlediler. Konserin 2. Yarısında sahne alan Yunanistan’dan gelen Yunanistan Eurovision temsilcisi Mariana Sorbas, BuzikiWaggakisDalatsıs, devlet sanatçısı GeorgiosChatziantonis oldukça büyük ilgi gösterirken 6 Şubat depremlerinde ülkemize gelen Yunan kurtarma ekibi EMAK üyesi DimitriasRaüppas ise en çok alkış alanlardan biriydi. Geceye katılanlar arasında, Aachen Würselen belediye başkanı Roger Nießen, ile Santex yönetim kurulu başkanı Kemal Şahin ile Ahmet Kalkan yer aldılar.Konser öncesinde Engelsiz Yaşam Derneği başkanı Benan Yontar ile Engelsiz Yaşam Vakfı başkanı Atilla Kaplakarslan birer konuşma yaparak gösterilen ilgiye teşekkür ettiler. Etkinlikte, Engelsiz Yaşam Vakfı başkanı yardımcısı Av. Edip Önder’de 6 Şubat depremi ardından kendisinin yazdığı şiirini okurken, İstanbul’dan getirilen ve açık arttırmaya çıkarılan imzalı formalar ise 1950 euro’ya alıcı buldular. Büyük beğeni toplayan etkinliğin ikincisi ise hafta sonunda Düsseldorf’ta da gerçekleştirildi.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1